ANKSIOZNOST - PANIKA - DEPRESIJA



NEKOLIKO UPUTA
Na ovom blogu najlakše ćete se snaći pomoću SADRŽAJA na lijevoj strani stranice ili pak PRETRAŽIVAČA BLOGA na vrhu stranice, budući da postovi nisu pisani nekim određenim redoslijedom već prema trenutnoj inspiraciji i biometeorološkim prilikama. ;)

Dobrodošli!

PRETRAŽIVANJE BLOGA

INFORMACIJE KOJE NISTE PRONAŠLI OVDJE - POTRAŽITE NA FORUMU!
Na Forumu ćete pronaći mnoštvo članaka na temu mentalnog zdravlja a možete mu pristupiti klikom na OVAJ LINK. S obzirom na veliki broj upita na
ovom blogu, vjerujem da ćete se odazvati ovom pozivu na suradnju u velikom broju i pokušati jedni drugima pomoći jer ovo je u prvom redu FORUM
ZA EDUKACIJU I SAMOPOMOĆ čija je osnovna svrha INFORMIRANJE i SPOZNAJA o raznim poteškoćama i liječenju, RAZMJENA ISKUSTAVA i
SKIDANJE STIGME s tzv. "F" dijagnoze.

četvrtak, 05.03.2009.

STUGERON FORTE (cinarizin)


Korisnici mogu potražiti više informacija na stranici:

http://lijekovi-lijecenje.blogspot.com



tablete
lijek protiv poremećaja u moždanom i perifernom krvotoku

SASTAV
1 tableta sadržava 75 mg cinarizina

DJELOVANJE
Cinarizin je derivat piperazina koji djeluje antagonistički prema H1-receptorima i kalcijevim kanalima. Sprečava unos kalcija u glatke mišićne stanice arterija i izaziva vazodilataciju. Cinarizin je učinkovit i pouzdan labirintni sedativ. Također djeluje kao antivazokonstriktor pa se koristi za smirivanje simptoma koji su posljedica slabe moždane i periferne prokrvljenosti. Ne utječe na arterijski tlak niti na srčanu frekvenciju.
Resorpcija cinarizina individualno je različita kao i biološka raspoloživost. Najvišu serumsku koncentraciju postiže 1 do 3 sata poslije uzimanja. Njegovo vrijeme polueliminacije iznosi približno 4 sata. Njegov predsustavni metabolizam i vezanje na serumske bjelančevine nisu poznati. Izlučuje se stolicom i dijelom mokraćom uglavnom u obliku metabolita.

INDIKACIJE
Vestibularni poremećaji kao što su vrtoglavica, tinitus, mučnina i povraćanje pri Meniéreovoj bolesti.
Sprečavanje i liječenje morske bolesti. Periferne vaskularne bolsti. Raynaudov sindrom. Poremećaji krvotoka u oku.

KONTRAINDIKACIJE
Preosjetljivost na lijek, parkinsonizam, poremećaji u ekstrapiramidnom sustavu.

MJERE OPREZA
Liječnik prije propisivanja lijeka mora postaviti točnu dijagnozu kako ne bi promakla ozbiljnija bolest koju je moguće diferentno liječiti (delirij, organske neurološke, sustavne bolesti, primarne psihijatrijske bolesti). Hipotenzivnim bolesnicima ne preporučuje se uzimanje cinarizina. U starijih se bolesnika može pojačati sklonost hipotermiji, a mogu se također javiti ekstrapiramidni znakovi. Liječenje dijece cinarizinom treba biti kratkotrajno.

INTERAKCIJE
Istodobno uživanje alkoholnih pića, uzimanje sedativa ili tricikličkih antidepresiva i cinarizina može pojačati sedativni učinak. Cinarizin može djelovati sinergistički u kombinaciji s vazodilatatorima i drugim antihipertenzivima. U kombinaciji s antiemetikom domperidonom djeluje sinergistički.

Trudnoća i dojenje
Rizik nije isključen. Trudnice smiju uzimati lijek samo ako je korist veća od rizika za plod. (C)
Žene tijekom liječenja cinarizinom ne smiju dojiti ili moraju prekinuti liječenje.

POSEBNA UPOZORENJA
Cinarizin može uzrokovati pospanost, osobito na početku liječenja, pa se ne preporučuje upravljanje motornim vozilima ili strojevima.

DOZIRANJE I NAČIN PRIMJENE
IndikacijeDnevna doza
1 tableta = 75 mg
poremećaji ravnoteže1 do 2 x 1 tableta
poremećaji krvotoka u oku2 x 1 tableta
poremećaji perifernoga krvotoka2 do 3 x 1 tableta
sprečavanje morske bolesti
- odrasli i mladež
30 mg 2 sata prije puta
liječenje vestibularnih simptoma
- djeca starija od 12 godina
3 x 30 mg

Najveća dnevna doza: 3 tablete.

PREDOZIRANJE
Znakovi predoziranja su pospanost, omaglica i nekoordiniranost pokreta.
Ne postoji specifični antidot. Preporučuje se ispiranje želuca. Jako predoziranje očituje se hipotermijom, konvulzijama i depresijom disanja.

NUSPOJAVE
Pospanost i probavni poremećaji (mučnina, povraćanje, proljev, gubitak apetita) blago su izraženi, rijetki i prolazni. Rijetko dolazi do povećanja tjelesne mase, depresivnih poremećaja, znojenja, vrtoglavice, glavobolje i alergijskih reakcija.
Nakon dugotrajnoga liječenja može se javiti cinarizinski parkinsonizam; u takvom slučaju prekida se liječenje tabletama Stugeron forte.

OPREMA50 tableta po 75 mg

O čemu dalje želite čitati?

...

- 19:58 - Komentiraj/Vidi komentare (0) - Isprintaj - Pročitaj više na Forumu NOVO! - #

 
Kontakt: Admin (Renči) - Privatnost - Login
Provided by the compucert IT training and computer training technology group. - Blog search directory - Direktorij - web imenik Promocija web stranica besplatno - Link direktorija - BiH Link - Jahu.net - Mrežni Marketing - Ocijeni stranicu @ croindex.info - Increase Page Rank - Website Promotion at Allthewebsites Directory - Info Galerija - Besplatna Objava Članaka za Autore, Besplatni Članci za Izdavače! - Search Engine Submission - AddMe - Direktorijum.net - BiH Link - Blog Listings - Mikrovalna pećnica: recepti i savjeti - Dmegs Web Directory - Credit Cards Terms - Credit Cards 4 U - Lawyer vs Attorney - Self-Help Free Books - Free web 4 U
Promote Your Blog Paperblog : Les meilleurs actualités issues des blogs
TopOfBlogs Health Blogs Pocelo je kao panicni napad, uslijedila je anksioznost a iz svega toga razvila se i depresija. Kako dalje? Blog Directory Free counter and web stats Anksioznost - Panika - Depresija - Lijecenje PageRank
anksioznost - panika - depresija



oglasni prostor
VAŠ BANNER OVDJE
195x90px
25000 prikaza mjesečno
pošaljite upit


Anksioznost Depresija on Facebook
forum
MKB-10 dijagnoze
HZZO - Pretraživanje lijekova
bolovanje
PORTAL Zdravlje - novosti
MedLex: medicinski leksikon, medicinska enciklopedija, medicinski rječnik
oglasni prostor