ANKSIOZNOST - PANIKA - DEPRESIJA



NEKOLIKO UPUTA
Na ovom blogu najlakše ćete se snaći pomoću SADRŽAJA na lijevoj strani stranice ili pak PRETRAŽIVAČA BLOGA na vrhu stranice, budući da postovi nisu pisani nekim određenim redoslijedom već prema trenutnoj inspiraciji i biometeorološkim prilikama. ;)

Dobrodošli!

PRETRAŽIVANJE BLOGA

INFORMACIJE KOJE NISTE PRONAŠLI OVDJE - POTRAŽITE NA FORUMU!
Na Forumu ćete pronaći mnoštvo članaka na temu mentalnog zdravlja a možete mu pristupiti klikom na OVAJ LINK. S obzirom na veliki broj upita na
ovom blogu, vjerujem da ćete se odazvati ovom pozivu na suradnju u velikom broju i pokušati jedni drugima pomoći jer ovo je u prvom redu FORUM
ZA EDUKACIJU I SAMOPOMOĆ čija je osnovna svrha INFORMIRANJE i SPOZNAJA o raznim poteškoćama i liječenju, RAZMJENA ISKUSTAVA i
SKIDANJE STIGME s tzv. "F" dijagnoze.

srijeda, 04.03.2009.

Pobijedite bezvoljnost


Kako se motivirati kad vas uhvati depresija

Kad vas uhvati letargija i bezvoljnost, čini se nemoguće izaći iz takve situacije. Najlakše je tada prepustiti se dosadi i očaju nadajući se da će proći. No na taj se način problemi ne rješavaju.

Evo nekoliko prijedloga koji vas mogu razbuditi kad se osjećate nemotivirano i jadno:

1. Stavite dobru glazbu
Pojačajte glazbu, sasvim sigurno će vam probuditi emocije i uzdrmati energiju. Stavite pjesme koje vas podižu, odvrnite do daske, pa ćete vjerojatno i malo zaplesati.

2. Nasmijte se
Smijeh je odličan lijek za zimski blues, depresiju, očaj. Ne samo da pojačava budnost, već potiče i izlučivanje endorfina. Čitajte nešto smiješno, gledajte šaljivi video i pustite dobrim osjećajima da vas potaknu na akciju.

3. Vodom isperite letargiju
Tuširanje vas može na brzinu oraspoložiti i napuniti energijom. Koristite neki osvježavajući gel za tuširanje, a voda neka vam bude malo hladnija nego inače. Zamislite kako voda i ispire i odnosi vaš umor i bezvoljnost.

4. Izađite na svježi zrak
Brza šetnja na svježem zraku također je odličan način da se napunite pozitivnom energijom. Dok hodate, koncentrirajte se na mišiće i zamišljajte kako zrak odnosi sve negativne osjećaje koji su se nakupili u vama.

5. Duboko dišite
Duboki uzdasi i izdasi mogu biti odličan način da se razbudite. Udobno se smjestite i nekoliko puta polako udahnite i izdahnite. Zamišljajte da udišete pozitivnu energiju, a da izbacujete letargiju i sve što vas koči.

Motivacija je volja da poduzmete nešto i budete produktivni, bilo da se radi o obavljanju poslovnih ili kućanskih obveza ili postizanju nekih drugih ciljeva. Odlučite da morate ustati, kretati se i biti aktivni. Taj simboličan napor može biti snažan motivator.

Izvor: www.tportal.hr



MOJA ISKUSTVA:
Pod 1. - probala, djeluje!
Pod 2. - probala, djeluje!
Pod 3. - više volim kupanje od sat-dva, ali djeluje!
Pod 4. - ubrzani hod - djeluje!
Pod 5. - spomenula sam pod 4., ali može i u obliku vježbi (ako mi se baš ne ide van) - isto djeluje

Dodajem 6. (iz vlastitog iskustva):
Nazovite prijatelja/icu i popričajte o bilo čemu. Čak i ako kukate, za 10-tak minuta ćete vjerojatno promijeniti temu i po završenom razgovoru osjećat ćete se mnogo bolje.
U obzir dolazi i chat.

O čemu dalje želite čitati?

...

- 18:26 - Komentiraj/Vidi komentare (0) - Isprintaj - Pročitaj više na Forumu NOVO! - #

 
Kontakt: Admin (Renči) - Privatnost - Login
Provided by the compucert IT training and computer training technology group. - Blog search directory - Direktorij - web imenik Promocija web stranica besplatno - Link direktorija - BiH Link - Jahu.net - Mrežni Marketing - Ocijeni stranicu @ croindex.info - Increase Page Rank - Website Promotion at Allthewebsites Directory - Info Galerija - Besplatna Objava Članaka za Autore, Besplatni Članci za Izdavače! - Search Engine Submission - AddMe - Direktorijum.net - BiH Link - Blog Listings - Mikrovalna pećnica: recepti i savjeti - Dmegs Web Directory - Credit Cards Terms - Credit Cards 4 U - Lawyer vs Attorney - Self-Help Free Books - Free web 4 U
Promote Your Blog Paperblog : Les meilleurs actualités issues des blogs
TopOfBlogs Health Blogs Pocelo je kao panicni napad, uslijedila je anksioznost a iz svega toga razvila se i depresija. Kako dalje? Blog Directory Free counter and web stats Anksioznost - Panika - Depresija - Lijecenje PageRank
anksioznost - panika - depresija



oglasni prostor
VAŠ BANNER OVDJE
195x90px
25000 prikaza mjesečno
pošaljite upit


Anksioznost Depresija on Facebook
forum
MKB-10 dijagnoze
HZZO - Pretraživanje lijekova
bolovanje
PORTAL Zdravlje - novosti
MedLex: medicinski leksikon, medicinska enciklopedija, medicinski rječnik
oglasni prostor